Sekcije

Elektrotehnika Rad sa alatima

Za svakog tko je zainteresiran za rad s rukama. Bilo gradnja 3D printera ili jednostavnog sklopa za detekciju zvuka, elektrotehnička sekcija uvijek pronalazi zabavan način gradnje inovativnih uređaja.

Informatika Rad sa računalom

Kroz igru do učenja i kroz učenje se igrati. To je moto naše računalne radionice. Stvorena za svakoga tko želi doznati više o internetu, programima, office-u ili se jednostavno družiti sa ostalim članovima.

Digitalna fotografija Rad sa fotoaparatom

Vidjeti okolicu i ovjekovjećiti savršenom slikom, težnja je sekcije digitalne fotografije. Otvorena za sve koji su zainteresirani za izlete u prirodu i učenje u isto vrijeme.

Povijest

Kako je sve počelo i gdje smo danas

osnivanje ...

"KMT" Dankovec je osnovan jos 11. veljače 2003. godine, no zbog loše infrastrukture i nedostatka prostora morali smo pričekati sa otvorenjem. Tada je 2004. godine došla obavijest da će O Dankovec, u kojoj su i prostori KMT-a Dankovec, dobiti kompletno preuređenje i obnovu cjelog objekta. I tako, dok smo nestrpljivo iščekivali otvorenje nove škole a i samim time i početak rada KMT-a Dankovec, planovi su se počeli zahuktavati.

početak rada ...

Sredinom 2005. godine O Dankovec je svečano otvorena a tako je i počelo uređenje prostorija "KMT"-a Dankovec. Nakon početnih problema sa infrastrukturom, koja nije bila potpuno predviđena za jedan informatički i elektrotehnički klub, svoja vrata smo konačno otvorili.

danas ...

Sada već imamo preko 140 članova od kojih je otprilike 50 aktivnih učenika i učenica iz osnovnih škola Dankovec, Čucerje, Granešina, pa cak i neki stariji iz raznih srednjih škola.

Trenutno na raspolaganju imamo 20 računala raspoređenih po našim ograncima, Čučerje, Oporovec, gornja Dubrava i Novoselec koja se koriste za podučavanje mladih osnovama korištenja, stariji i oni koje više zanima uče korištenje Microsoftovih Office alata kao što su Word, Excel, Power Point.

Također imamo sekciju digitalne fotografije, maketarstva, i uskoro modelarstva.
Naravno pošto smo mi ipak jedan Klub, u kojem se znamo i zabaviti osim nešto i naučiti, organiziramo i kompjutersku igraonicu jedan puta tjedno za sve uzraste; ne nedostaje ni dobrih starih igara na ploči ;)

Osim što podučavamo mlađe, održavaju se tečajevi osnova korištenja računala, upoznavanje Microsoft Office radnog okruženja, izrada web stranica, obrada digitalne slike, za starije.

i za kraj ...

Nadamo se da smo Vam dali barem mali uvid u to čime se bavimo i što time želimo postići. Još je samo jedno ostalo za napisat, 
Nadamo se da čemo se uskoro vidjeti!